Министър-председателят Бойко Борисов поздрави новия председател на Европейския съвет по повод встъпването

...
Министър-председателят Бойко Борисов поздрави новия председател на Европейския съвет по повод встъпването
Коментари Харесай

Борисов покани у нас новия шеф на ЕС

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави новия ръководител на Европейския съвет във връзка встъпването му в служба по време на 25-ата конференция по изменение на климата, която се организира в испанската столица Мадрид.

" Чакаме те да дойдеш в България``, показа му Борисов, като преди този момент двамата се прегърнаха.

Шарл Мишел му отвърна, че е имал такова желание, само че по същото време Борисов е бил на посещаване в Съединени американски щати.

" Е, сега… Тръмп е все пак``, отговори му с усмивка българският министър председател.

По-рано Борисов се срещна и с домакина на събитието - министър-председателят на Испания Педро Санчес, както и с новия ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

На форума министър председателят ще показа позициите на България по значими въпроси и предпочитани тематики, свързани с осъществяването и отчитането на задачите на Парижкото съглашение.

Очаква се страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата да реализират прогрес по редица въпроси, свързани с финансирането на действия в битката с изменение на климата в разрастващите се страни, с пазарни механизми за съдействие, както и докладване на поетите задължения поради климатичните промени.

Първа в дневния ред в границите на Конференцията е Срещата на държавните и държавните ръководители на страните членки на Европейски Съюз. Те ще обсъдят значими въпроси, налагани от климатичните промени и опазването на околната среда, които са измежду предпочитаните тематики за целия Европейски Съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР